pantego Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 (edited) Spolszczenie Xenonauts by Pantego Instalacja: Plik Strings należy skopiowac i zamienić do folderu 'Assets' w folderze gry. Wersja spolszczenia: Najnowsze spolszczenie 1.07 dla wersji 1.07 oraz wyższych: Klik Zmiany w 1.07: Spolszczone niektóre pominięte rzeczy (np turn rate - zwrotność, view cone - obszar widzenia itp) Poprawione niektóre literówki Spolszczone brakujace nazwy broni (laserowe i plazmowe) Poprawione niektóre zdania (np Zwycięstwo obcych nastąpi w momencie, kiedy %1% regionów zaprzestanie finansowania (wcześniej to zdanie nie miało sensu;)) Zmieniono 'Użyta pojemność personelu' na 'Użyta pojemność kwater mieszkalnych' Zmieniono 'Pancerz wartowniczy' na 'Kombinezon bojowy Sentinel' Plasma oraz laser carbine przetłumaczono jako Lekki Karabin Laserowy/Plazmowy (Czy wg was ta broń to raczej shotgun?) Starsze wersje spolszczen: Spolszczenie v1.03 Kliknij tutaj aby ściągnąć <<< Spolszczenie 1.03 dla wersji gry 1.03 1.0 dla xenonautv v19 stable Xenopedia nie została spolszczona Spolszczenie w fazie testów. Download Wersja dla v19stable Pobierz Spolszczenie przystosowane do wersji v20 stable!!!! Link Download Wersja dla v20stable Pobierz J>>> Uwaga!!!! Jeżeli chcecie pomóc w wyszukiwaniu błędów, bo takie na pewno się znajdą - ponieważ dużo rzeczy tłumaczyłem w ciemno, a kontekst w grze mógł być zupełnie inny. >>> Napiszcie jaki tekst jest źle przetłumaczony lub nie jest przetłumaczony w ogóle - a następnie napiszcie prawidłowy tekst jaki powinien być. Screeny nie są wymagane, wystarczy dobrze zacytowany tekst bez żadnych pomyłek. >>> Pamiętajcie, że w spolszczeniu nie ma polskich znaków, wiec takich błędów nie opisujcie >>> Jeżeli macie jakiś pomysł na lepsze przetłumaczenie np. nazw własnych, nazw obcych itp itd to również piszcie, ale z krótką argumentacją dlaczego ma byc ineczej. Czcionki: Jest to wersja spolszczenia bez polskich znaków, polskie znaki powodują zawieszanie się gry, do chwili rozwiązania problemu nie umieszczam wersji z polskimi znakami. Taka wersja spolszczenia nie wymaga instalacji innych czcnionek niż oryginalnych w grze. Kontakt ze mną pant3go (małpa) gmail.com z poważaniem Pantego Screeny: [ATTACH=CONFIG]2710[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2711[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2712[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2713[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2714[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]2720[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2721[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2722[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2723[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2724[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]2725[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2726[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2727[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2728[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2729[/ATTACH] Edited July 3, 2014 by pantego Update for v1.07 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 (edited) Spolszczenie przystosowane do wersji v20 stable!!!! Link http://chomikuj.pl/pantego/Spolszczenie+Xenonauts/Spolszczenie+Xenonauts+v20stable Testujcie i piszcie co jest do poprawy, spolszczenie bez polskich znakow (za duzo problemow z stabilnoscia gry przy polskich znakach) Edited July 3, 2014 by pantego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted February 4, 2014 Author Share Posted February 4, 2014 Czy ktoś testował spolszczenie? Nie wiem dlaczego, ale gra wywala się na spolszczeniu przy terrorze miasta, w momencie pokazania się ikony na mapie, przy załadowaniu sava z oryginalnym plikiem gra działa normalnie. Czy ktoś ma pomysł dlaczego tak się może dziać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qdlat Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Nie grałem (nie mam też konta na chomiku), jednak tylko jeden powód przychodzi mi do głowy: błąd podczas parsowania XML. Być może gdzieś przypadkowo wrzuciłeś znak specjalny? Sprawdź plik pod kątem poprawności, np. tym narzędziem: http://www.w3schools.com/xml/xml_validator.asp. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Daj link gdzie wrzucić plik, żeby było bez rejestracji itp, bo nie na bierzaco jestem z tego typu stronami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qdlat Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Ja zawsze wrzucam na Google Drive, ale to dlatego, że mam konto na GMail. Jakaś forma rejestracji jest zwykle potrzebna ze względów legislacyjnych - operator musi mieć podkładkę, że Iksiński zaakceptował regulamin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 Wywalanie gry przy terrorze miasta okazalo sie bledem twórców - gra wywalała się, w przypadku, kiedy nazwa miasta, gdzie był terror była splszczona. Mam wrazenie, ze błedów i bugów w tej grze nie bedzie końca, jak zrobia jeden patch to okazuje sie ze jest 100 nowych błedów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted May 15, 2014 Author Share Posted May 15, 2014 Może jest ktoś chętny rozszerzyć spolszczenie o xenopedię np ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 Na dniach przystosuję spolszczenie do najnowszej wersji! Chętni do pomocy przy wyszukiwaniu błędów lub propozycji zmian mile widziani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted June 7, 2014 Author Share Posted June 7, 2014 Spolszczenie przystosowane do najnowszej wersji gry v1.03 Kliknij tutaj aby ściągnąć >>> Uwaga!!!! Jeżeli chcecie pomóc w wyszukiwaniu błędów, bo takie na pewno się znajdą - ponieważ dużo rzeczy tłumaczyłem w ciemno, a kontekst w grze mógł być zupełnie inny. >>> Napiszcie jaki tekst jest źle przetłumaczony lub nie jest przetłumaczony w ogóle - a następnie napiszcie prawidłowy tekst jaki powinien być. Screeny nie są wymagane, wystarczy dobrze zacytowany tekst bez żadnych pomyłek. >>> Pamiętajcie, że w spolszczeniu nie ma polskich znaków, wiec takich błędów nie opisujcie >>> Jeżeli macie jakiś pomysł na lepsze przetłumaczenie np. nazw własnych, nazw obcych itp itd to również piszcie, ale z krótką argumentacją dlaczego ma byc ineczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moskit Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Na ile to spolszczenie jest kompatybilne z aktualną pełną wersją gry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 Na ile to spolszczenie jest kompatybilne z aktualną pełną wersją gry? jest kompatybilne z najnowsza wersja 1.07 i prawdopodobnie każdą kolejną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moskit Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 A jak tam z Xenopedią? Zajmujesz się tym czy ktoś inny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Za dużo tekstu jak dla mnie, na chwile obecną nie planuje spolszczać xenopedii, ale nie mówię nie, może za jakiś czas, chyba, że ktoś chce pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantego Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 (edited) Najnowsze spolszczenie Klik 1.07 Spolszczone niektóre pominięte rzeczy (np turn rate - zwrotność, view cone - obszar widzenia itp) Poprawione niektóre literówki Spolszczone brakujace nazwy broni (laserowe i plazmowe) Poprawione niektóre zdania (np Zwycięstwo obcych nastąpi w momencie, kiedy %1% regionów zaprzestanie finansowania (wcześniej to zdanie nie miało sensu;)) Zmieniono 'Użyta pojemność personelu' na 'Użyta pojemność kwater mieszkalnych' Zmieniono 'Pancerz wartowniczy' na 'Kombinezon bojowy Sentinel' Plasma oraz laser carbine przetłumaczono jako Lekki Karabin Laserowy/Plazmowy (Czy wg was ta broń to raczej shotgun?) Link do spolszczenia w tym poscie oraz w pierwszym poscie topiku. Edited July 3, 2014 by pantego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts