Jump to content
Sign in to follow this  
Coffee Potato

V16 [Ground Battle, Night] Can't See S**t, Sir!

Recommended Posts

So....I have no idea what's going on here, but there seems to be some black UI element around the top of the screen that keeps getting in the way when I try to move the camera around. In short, while the map area seems to reveal, it doesn't ever undo part of that top area. So....it's all a weird black V from up there.

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm... that seems still to be a map Problem or with the new Day / Night-System after the big Map Rework was done.

Works the Save-Load-Management to manage this Failure. If I had this Problem in fully V.14 and V.15 I used this solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Alienkiller said:

Hmm... that seems still to be a map Problem or with the new Day / Night-System after the big Map Rework was done.

Works the Save-Load-Management to manage this Failure. If I had this Problem in fully V.14 and V.15 I used this solution.

How do I do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testet some Maps and don´t have that big Problems. In Day Missions such Problems don´t come up. In Night Missions there are some tiles which don´t get as seen marked, only if you step in the darkness.

Solves with the announced Save / Load Solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Alienkiller said:

Testet some Maps and don´t have that big Problems. In Day Missions such Problems don´t come up. In Night Missions there are some tiles which don´t get as seen marked, only if you step in the darkness.

Solves with the announced Save / Load Solution.

What is the Save/Load solution? Saving and Loading doesn't fix it. I am seeing it during Day missions too. It's literally every map I start. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Save / Load-Solution is that you save the Game and load the Groundmap directly. That we did exactly in V15 if such happend.

Tested some Maps now and all works fine and if some small Problems show up the Save / Load-Solution is the key.

If you have that Problem permanantly, update your Graphics Card, Sound Card, Windows etc. to the newest Drivers and experiment with the Full Screen, Halve Screen etc. Modus. Win 10 and the Soundblaster as well as NVIDIA-Automatics inform me when it´s time for Updates automatically.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/29/2020 at 8:50 PM, Coffee Potato said:

So....I have no idea what's going on here, but there seems to be some black UI element around the top of the screen that keeps getting in the way when I try to move the camera around. In short, while the map area seems to reveal, it doesn't ever undo part of that top area. So....it's all a weird black V from up there.

Thanks. Hmmm, that's a weird one. What you're seeing there is what happens when the map spawns without a sun - i.e. there's no main light source in it. All the FOW / shroud stuff goes screwy at that point which is why you get the effect you're seeing there. I'll take a look and see if I can figure out what's happening for the hotfix.

It's weird that it's only affecting some users. Most likely it's only affecting certain biomes, so perhaps people are putting their bases in different locations and therefore getting different biomes more often when they play.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×