Jump to content
Buzzles

[v13.2 - Basescape] Faded out Hunter + no options

Recommended Posts

As a picture is worth one thousand words:

attachment.php?attachmentid=1358&d=1344795971[ATTACH]1358[/ATTACH]

Note however, it IS assigned if you go into the Chinook reorganising screen or on the solider loadout screen (where it takes space in the bottom left).

I also previously changed it from Missile to MG turret, however as shown, that entire panel has gone.

The other Hunter works perfectly, I just can't assign it as the slot is full.

Edited by Buzzles

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think you may have hit the nail on the head there . . .

I have sold the original chinook, and bought another one. The original Hunter 001 is still there and I can't do a thing with it.

Buying another hunter and placing it on the "new" chinook allows me to play the game without the crash ?!!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, got it.

This is a saving/loading issue.

I think it's also unrelated to the new Battlescape crash, as everything looked hunkydoory but I experienced a crash on the Industrial tile set, and I've just tested a Chinook without a hunter, and it still crashed.

Edit: Yeah, I'm guessing unrelated as I've just crashed on a new game where I Decommissioned both Hunters before saving.

Edited by Buzzles
Update

Share this post


Link to post
Share on other sites

this bug was in 13.1 too, reported to have happened at the very start of a game having not even done a mission by some players.

None/one/both have also been reported...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wanted to report this but found this thread instead.

My Game is 14.1 from 2012-09-04 about 20:00 emt.

Since I had a slightly different road towards this bug. Here my 2c.

Having lost HUNTER-001 in a mission I tried to assign HUNTER-002 to the CHINHOOK.

- It's faded out

- It can't be assigned to the CHINHOOK

- I can't change it's weapon system

- Decommission or transfer are unavailable

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have also seen this bug, but it happens when I build a new garage in the 1st base, I was trying to make a more defensible base and I was placing the buildings near the hangars in other slots, when the new garage was complete, Hunter-001 faded out and when I remove the old garage the game crashed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me, this bug happens whenever I load a game, whether it be because I'm a save-scumming casual or because I had to reboot my computer.

It sucks if I haven't sent the second tank to my new base yet, or if I haven't changed the loadout yet.

Otherwise, the tanks still function in the chinook. I've yet to see what happens when they are destroyed.

I only noticed it in V14.1, not in v14 during the time I played it.

Edited by Anon_Spartan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×