Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Sub-Map Editor

  1. #1

    Sub-Map Editor

    I have a question about door tiles in the sub-map editor. I'll be placing walls around for my building. When I get around to the back of the building and I go to place another door (or add a door later) the door tile aligns halfway on the grid.

    I have created a new sub-map, set the layer to 1, placed a wall, and then place a door. Sometimes the door aligns to the tile grid and other times it aligns halfway into the wall

    If I realign the door using using pivot and save, the pivot changes are not saved. The file always opens with all my doors aligned 1/2 on the grid. Same as when I load up a map with the building, all the doors are 1/2 off the grid.

    Do I have to save out each door as unique Spectre if I mess around with the pivot? I must be missing something here.

  2. #2
    Beloved Leader Chris's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London, UK
    Posts
    5,646
    Hmm. It should save. What spectre?
    Chris England - Xenonauts Project Lead
    chris@xenonauts.com
    @GoldhawkInt

  3. #3
    The tiles that are sliding off grid are:

    tiles/industrial/Office/OfficeDoorClosedNW
    tiles/industrial/Office/OfficeDoorClosedSE

    Changing the pivot and then pressing "Save Sub-Map" doesn't save those pivot changes. Also, if the doors happen to align without adjusting pivot and I save the map they are not aligned when I reopen the map or load it in a level.

    Another thing I noticed about the office doors compared to "tiles/Industrial/Factory/SideDoorClosedSE" is that the placement on the gird is different. The industrial SE door appears to set itself to the NW side of the grid square, this behavior matches how all the walls are placed. However, when placing the two office doors they place on the SE side of the grid square (which is different from how all the walls place). Not really sure which way is correct or if it even matters.
    Last edited by irongamer; 02-04-2012 at 20:02.

  4. #4
    Ok, after changing the pivot and saving the Spectre and then saving the sub map the doors hold the correct position. I have two different sub map using the same doors and it also adjusted and fixed it on those.

    I guess my main question is now is why the doors sometimes align when they really are not really aligned. You don't notice this until you reopen the map in the sub-map editor though.

  5. #5
    Moderator Gauddlike's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    5,504
    The pivot and all of the other information doesn't save in the submap, it is saved in the spectre.
    If you alter the spectre and save it then it will stay altered for any other instances of that item.
    Changing the spectre then saving the submap WITHOUT saving the spectre will make the doors appear back in their original position the next time you open that map.
    I suspect from your description that you hadn't saved the spectre (or it wasn't saving the information) before saving the submap and exiting.
    Could be wrong of course, there are still a few odd little bugs hiding out here and there
    Devil's Advocate and forum moderator

  6. #6
    You are correct Gauddlike. I finally used that other save button. After loading up one of the already built sub-maps I also noticed that their door pivot values were basically opposite of mine. Not sure why the editor loaded those doors so far off. Finally got it working though.

  7. #7
    Moderator Gauddlike's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    5,504
    There are a few of the tiles with spectres that are not aligned correctly.
    They have probably been designed but not yet used (at least in the released versions).
    There is a thread to post your altered or new spectres in the modding section.
    Have a read and see if yours can be uploaded to save others the hassle of having to alter theirs, or if there are any you can use that have already been changed.
    Devil's Advocate and forum moderator

  8. #8
    Beloved Leader Chris's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London, UK
    Posts
    5,646
    Ah yes...you were using the wrong save button, I see. Major tile update in the next build (in a few hours) so I'd hold off for that if I were you
    Chris England - Xenonauts Project Lead
    chris@xenonauts.com
    @GoldhawkInt

  9. #9
    I have a quesetion:
    Is it possible to make aliens spawn inside a building? Same goes of course for civilians.
    I think everyone knows that situation where one of the aliens in xcom would be inside the farm house and snipe from the window or the roof top. I'd like to recreate something like that.

  10. #10
    Moderator Gauddlike's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    5,504
    You can place potential spawn points pretty much anywhere so I don't see why you couldn't put one of those spawns inside a building.
    It may not always get used and the alien may walk away and out of the building after spawning though.
    Devil's Advocate and forum moderator

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •